Lüfer Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ortalama 35 cm uzunluğunda olan lüfer, Ekim sonlarında doğru Karadeniz'de yumurtlayan bir balık türüdür. Genellikle Marmara Bölgesi'nde görülür. Kızartma ve fırınlama olarak pişirilir. Lüfer pilavı ise, lüfer balığı ve tarçınlı pilav ile hazırlanan bir yemektir. Özellikle Çanakkale ve çevresinde sevilir. Malzemeleriniz hazırsa, lüfer pilavı tarifine geçebiliriz.

Uskumru tarator tarifine de göz atın.

Lüfer Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Lüfer Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkları temizleyin. İyice yıkayıp ortadan ikiye kesin. Hafif tuzlayıp süzgece alın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin. Süzüp duru su bırakıncaya kadar iyice yıkayın.
  3. Yayvan bir tencereye 1.5 bardak su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca sıvıyağ, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edin.
  4. Hafif karıştırıp balıkları üzerine dizin. Kapağı kapalı olarak 1 dakika harlı ateşte pişirin.
  5. Ateşi kısıp 10-15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alıp üzerine kâğıt havlu serin ve 10 dakika demlendirin.
  6. Balıkları bir servis tabağına alın. Pilava tarçın serpip hafif karıştırın.
  7. Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine balıkları yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Balıkları una bulayarak ya da bulamadan kızarttıktan sonra pilav ile birleştirebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Lüferden daha küçük bir balık kullancaksanız temizleme esnasında kılçıklarınıda temizleyin. 
  • Lezzet katması için defne yaprağı ve karabiber ile birlikte pişirebilrisiniz.
  • Sıvıyağ yerine zeytinyağı ya da tereyağı da kullanabilirsiniz. 
  • Dilerseniz balıkları pilava eklemeden önce kızartabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Balık Yemekleri Akşam Yemeği Marmara Yemekleri Pilav Tarifleri MasterChef Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi