Köbete (Tavuklu Börek)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Köbete (Tavuklu Börek) Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur malzemesi:

İç malzemesi:

Üzeri için:

Köbete (Tavuklu Börek)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, yumurta ve mayayı ilave edip azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ılık ortamda 15 dakika dinlendirin.
  2. Tavuk göğüs etini tencereye alıp 3 bardak su ile haşlayın ve tel tel ayırın. Tavuk suyunu daha sonra kullanmak üzere muhafaza edin.
  3. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Sivri biberleri ve domatesleri doğrayıp soğana ekleyin, 5 dakika pişirin. Tavuk göğüs etini, tuz ve karabiberi ilave edip ateşten alın.
  4. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın. Bir parçasını tepsiye yerleştirip iç malzemeyi üzerine yayın.
  5. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı ile sıvıyağı karıştırıp hamurun üzerine sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp börek sıcakken üzerine tavuk suyunu gezdirerek dökün. Suyunu çekince dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik tavuklu börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Tavuk Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Marmara Yemekleri Yöresel Tarifler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi