Kaçamak
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen kaçamak yemeği, 'mamaliga' ismiyle de bilinir. Özellikle Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Denizli yörelerinde tüketilir. Ana malzemesi mısır unudur. Hazırsanız, kaçamak yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaçamak Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kaçamak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Tuzunu ekleyip karıştırın. Mısır ununu azar azar eklerken tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
  2. Kek hamuru kıvamına gelince tahta kaşığı 2-3 yerine batırıp 1 dakika daha  pişirerek suyunu çektirin. Katılaşınca ocaktan alıp tepsiye boşaltın.
  3. Tereyağını bir tavada kızdırıp üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yedirerek iyice karıştırın. Kaşığın sırtı  ile üzerini düzeltin. Lor peyniri serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Diyet Yemekleri Marmara Yemekleri Akşam Yemeği Farklı Hamur İşi Tarifler Vejetaryen Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi