Kabaklı Saroz Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İç harcı kabak ve lor peyniri ile doldurulan saroz böreği, Trakya mutfağının sevilen tatları arasında yer alır. Hazır yufka ile hazırlanan bu börek, gül şekli verilerek sunulur. Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde ve misafir ağırlarken servis edilir.

Sodalı buzluk böreği ve orijinal Boşnak böreği tarifine de göz atın.

Kabaklı Saroz Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için

Harcı için

Kabaklı Saroz Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Böreğin iç harcı için, kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri yanıyla rendeleyin.
  2. Süzgece alıp suyunu süzün. Yumurta, lor peyniri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  3. Yufkalardan ilkini geniş düz bir zemine yayın. Su ve ayçiçeği yağını bir kasede iyice çırpın.
  4. Yufkanın üzerine fırçayla sürün. İç harçtan paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  5. Bir kenarı sabitleyip diğer kenarı çevresinde sararak şekil verin.
  6. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın.
  7. Kapaklı bir kabın içine börekleri dizip buzdolabında bir gece bekletin.
  8. Beklettiğiniz börekleri fırın tepsisine dizip üzerine yağlı su sürerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis edin.

Tarif Kategorileri

Marmara Yemekleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi