Çardak Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Manisa yöresi ile özdeşleşen çardak kebabı, en lezzetli kebap çeşitleri arasındadır. Tarifte genellikle kuzu veya dana eti kullanılır. Dış kısmı yufka ile sarılarak rulo börek şekli verilir. Hazırsanız, Manisa usulü çardak kebabı nasıl hazırlanır birlikte görelim.

Çardak Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Krep için

Çardak Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  • Kuşbaşı kuzu etini tencereye ya da düdüklüye alın. Biraz sıvı yağ ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra sırasıyla soğan ve yeşil sivri biberi ilave edin. Ardından domates ve sarımsağı ekleyerek karıştırın. Üzerine yarım bardak sıcak suyu ilave edin. Ağzını kapatıp et yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen eti tuz ile tatlandırıp delikli kepçeyle suyunu süzerek başka bir kaba alın ve üzerine kekiği serpip karıştırın.
  • Krep hamurunu hazırlamak için, süt, un, yumurta ve bir tutam tuzu ekleyip çırpın. Ara ara yağladığınız krep tavasına bir miktar hamurdan döküp tavaya ince tabaka halinde yayın ve her iki tarafını da hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen krepleri bir çorba kasesine alarak pişen etleri içine yerleştirin. Kenarından sarkan kısımları üzerine kapatın ve hafif yağlanmış bir tepsiye ters çevirerek yerleştirin. Üzerlerine kaşar dilimlerini koyun. Kaşar peynirlerinin üzerine salçayı biraz sulandırıp dökün yada bir miktar ketçap dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir eriyene kadar pişirip çıkarın ve sıcak servis edin.

  • Dilerseniz, pratik bir şekilde hazırlanan Hatay mutfağının eşsiz lezzeti tepsi kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

    Tarif Kategorileri

    Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği Marmara Yemekleri Yöresel Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kebap Tarifleri

    Benzer Tarifler

    Cenova usulü pestolu makarna
    Patlıcan Ekşilisi
    Hardaliye
    Cizleme
    Melki Yemeği
    Tumbi