Kuymak
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuymak’ın Karadeniz’in doğu kesiminde olan hakimiyeti, beğenisi tartışılmaz. Bölgenin soğuk iklimine karşı dayanıklılığı artırdığı gibi kendine has lezzetiyle özellikle kahvaltıların baş yemeğidir.

Kuymak Tarifi İçin

Malzemeler

Kuymak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Mutlaka sıcak servis edin. 
  • Yanında ekmek ile servis edilir. 
  Püf Noktası
  • Mısır ununu kokusu çıkana kadar kavurabilir ya da direk kavrulmuş mısır unu satın alabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Peynirli Tarifler Video Tarifler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası