Kastamonu Sahan Paçası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kastamonu mutfağıyla özdeşleşen sahan paçası, Karadeniz'in en meşhur yemeklerinden biridir. Ana malzemeleri yumurta ve yoğurt olan sahan paçası, bazı yörelerde kıyma, pirinç ve kelle gibi çeşitleriyle sunulur. Ortalama 15-20 dakikada sofralardaki yerini alan sahan paçasını hazırlarken, süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin. Malzemeler hazırsa, sahan paçası tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, Adana mutfağıyla özdeşleşen vardabit paçası ve bol sarımsaklı yoğurtlu patates paçası tarifini de deneyebilirsiniz.

Kastamonu Sahan Paçası Tarifi İçin

Malzemeler

Kastamonu Sahan Paçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tarif Kategorileri

Video Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri Yumurtalı Tarifler Yöresel Tarifler Farklı Et Yemekleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Karavu Şerbeti