İlibada Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Afyonkarahisar’a özgü bu dolma tarifi ilibada yaprakları ile yapılır. Yöresel bir yapraktır, bulamazsanız eğer pazı ile de bu lezzetli tarifi deneyebilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız ilibada dolması tarifinin detayları aşağıda. 

Daha fazla dolma tarifi için kabak çiçeği dolması, bamya dolması ve balkabağı dolması tariflerine göz atabilirsiniz. 

İlibada Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

İlibada Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İnce bulgur ve göce karıştırılır. 
  2. Tencereye sıvıyağın bir kısmı alınarak yemeklik doğranan soğan kavrulur. 
  3. Renk almaya başlayınca un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  4. Göce ve bulgur ilave edilir. Su, karabiber, tuz ve kırmızı biber eklenerek pişirilir. 
  5. İlabada yaprakları haşlanır. 
  6. Yaprakların içerisine harç koyularak muska şeklinde katlanarak tencereye dizilir. Su eklenerek pişirilir. 
  7. Küçük bir tavada yağ kızdırılır, salça, nane ve kırmızı biber eklenerek pişirilir. 
  8. Pişen dolmaların üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

İç Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Sarma Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı