Sarımsak Kebabı (Gaziantep)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilerseniz, patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Sarımsak Kebabı (Gaziantep) Tarifi İçin

Malzemeler

Sarımsak Kebabı (Gaziantep)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı derin bir kapta tuz ve karabiberle yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  2. Şişlere kabuklarını soymadan bir baş sarımsak bir köfte dizin. Izgara telini hafif yağlayıp hazırladığınız şişleri pişirin.
  3. Tepsiye sıralamayı bozmadan şişten çıkararak yerleştirin. Üzerine nar ekşisini sulandırarak bir miktar gezdirin.
  4. Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Fırın Yemekleri Et Tarifleri Kebap Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet