Nişe Helvası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nişe Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Nişe Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın.
  3. İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin. Servis yapın.

Farklı bir versiyonu olan pekmez helvası tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Tahinli ve Pekmezli Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Pratik Tatlı Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet