Mırra
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mırra, ülkemizin Güneydoğu bölgesinde yapılan bir kahve türüdür. Oldukça sert olan bu kahve küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Özellikle Mardin'de sık sık tüketilir. Kahve tavada ateş üzerinde kavrulur ve havanda dövülerek toz haline getirilir. Malzemeleriniz hazırsa mırra kahvesinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için dibek kahvesi ve menengiç kahvesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Mırra Tarifi İçin

Malzemeler

Mırra

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavada kahve çekirdekleri kavrulur.
  2. Kavrulan kahve çekirdekleri havana alınarak dövülür. 
  3. Dövülen çekirdekleri mırra cezvesine alınarak su eklenir. Kısık ateşte pişirilir. 
  4. Küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Alkolsüz İçecekler Sıcak İçecekler Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet