Kolay Lahmacun
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bildiğiniz tüm tatları unutturacak kolay lahmacun tarifi ile karşınızdayız. Lahmacun, genellikle hazır olarak alınan ve en çok sevilen fast food lezzetleri arasında yer alır. Bol köpüklü ayran ve salata ile birlikte sunulan lahmacunu, evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, hazır lahmacunları aratmayacak mis gibi kokusuyla bütün evi saracak kolay lahmacun nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde kolay lahmacun yapımı için mutfağa geçelim ve kolları sıvayalım.

Yöresel lezzetleri kendi ellerinizle hazırlamak istiyorsanız, evde kıymalı pide yapımını da deneyebilirsiniz.

Kolay Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç Harcı için:

Kolay Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kap içerisine un dökün ve ortasını havuç şeklinde açın.
  2. 200 ml'lik suyun içerisine toz şeker ve yaş maya ekleyin. Maya suda eriyene kadar bekleyin.
  3. Tuzu, unun kenarlarına doğru serpiştirin. Havuz kısmına gelmemesine dikkat edin.
  4. Unun içinde açtığınız havuza mayalı karışımı dökün ve spatula ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika boyunca hamuru yoğurun.
  5. Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalamaya bırakın. İç harcı hazırlamak için başka bir kap alın.
  6. İç harç için; kıymayı rendelenmiş domates ve rendelenmiş soğan ile karıştırın. 
  7. Kıymanın üzerine salça, su, maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  8. Hamur mayalandıktan sonra, 10 eşit parçaya bölün ve oklava ile açın.
  9. Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan doldurun ve tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
  10. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika pişirin. 
  11. Hazırladığınız lahmacunları, turp salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde Kolay Lahmacun Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yaş maya yerine kuru veya instant maya da kullanabilirsiniz.
  2. Mayaya ekleyeceğiniz suyun oda sıcaklığında olması, mayanın daha hızlı çözünmesini sağlar.
  3. Pişirme işlemi için pizza taşı veya mermer taş kullanarak, lahmacunlara taş fırında pişmiş havası katabilirsiniz.
  4. Pişirme işleminden sonra lahmacunları üst üste dizin ve üstlerini örtün.
  5. Çıtır çıtır kalmasını istiyorsanız, yalnızca üst üste dizmeniz yeterli olacaktır.

1 Adet Kolay Lahmacun Kaç Kalori?

  1. Klasik boyutlarda hazırlanan lahmacunun bir adedi, yaklaşık 175 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Yemek Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Fırın Yemekleri Farklı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet