Ikbebet
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ikbebet, Mardin usulü haşlama içli köfte olarak da bilinir. Dışı irmik ve bulgur ile hazırlanan bu köfte, kıymalı harç ile doldurulur. Köfteye güzelce şekil verildikten sonra tuzlu suda haşlanır. Tadı oldukça lezzetli olan ıkbebet için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Dilerseniz, Mardin usulü ırok tarifine de göz atabilirsiniz.

Ikbebet Tarifi İçin

Malzemeler

Dışı için:

İç harcı için:

Ikbebet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İrmik ve bulguru yoğurma kabına alarak üzerine sıcak su ekleyin ve kapağını kapatarak yumuşamalarını bekleyin. 
  2. Bu sırada harç yapımı için tavaya yağ ekleyin ve kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymaya soğan ilave edin ve kavurmaya devam edin. 
  3. Baharatları ekleyerek kenarda soğumaya bırakın. 
  4. Yumuşayan bulgurları baharatlarını ekleyerek yoğurmak için düz bir tepsiye alarak yoğurmaya başlayın, kıvam alması için arada soğuk su ekleyebilirsiniz. 
  5. Macun kıvamına geldiğinde hazır demektir.  
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ellerinizi hafif ıslatarak içerisini açın, iç kısmına harç koyarak kapatın. 
  7. Tuzlu su haşlayın ve suya bir kaçlı gruplar halinde atarak haşlayın. 
  8. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Eğer malzemelerinizi Mardin'den temin ediyorsanız irmik yerine şişe bulgur kullanmanızı öneririz. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hafif Yemekler Bakliyat Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Irok