Etsiz Kolay Çiğ Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bulgur söz konusu olunca bazen duygusal davranabiliyorum ve bir bakıyorum ki uzun uzun anlatmaya başlamışım. Tariflerde yer alan bazı hatalar bulgurun fazla şişmesine, mat bir görüntü almasına ve lezzet kaybına neden oluyor. Bunların önüne geçmek için bulguru fazla ıslatmamak, sıcak su kullanmamak ve yoğururken 20 dakikayı geçmemek çok önemli. Köfte damağınıza değdiğinde hamur gibi olmamalı ve taze bir his vermeli. Rahat hareket edebilmek adına yoğururken geniş bir kap kullanmayı unutmayın. Bulgur uzmanı Asuman Kerkez'den nefis etsiz çiğ köfte tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Etsiz Kolay Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Etsiz çiğ köftenin bir porsiyonu 225, bir adedi ise yaklaşık 55 kaloridir.

İçinde et olsun diyenler için nefis çiğ köfte tarifini de buraya bırakıyoruz. Ayrıca en az çiğ köfte kadar sevilen mercimek köftesi tarifine de göz atmayı unutmayın. 

Etsiz Kolay Çiğ Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Acı sos malzemeleri:

Köfte malzemeleri:

Etsiz Kolay Çiğ Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce isotu, pul biberi, zeytinyağını ve nar ekşisini bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyip karıştırın.
  2. Taze soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozu çok ince doğrayıp hazırlayın.
  3. Kuru soğan ve sarımsağı çok ince doğrayın. Doğradığınız soğanı ve sarımsağı, salçaları, baharatları yoğurma kabına alın. Bir tarafına bulguru alın.
  4. Önce bulgur hariç bütün malzemeleri yoğurup homojen bir karışım hazırlayın. Sonra azar azar bulgurdan alıp yoğurmaya başlayın. Arada buzlu su ekleyerek bulgurlar yumuşayana kadar yoğurun. Bu arada su yerine domates rendesiyle de yoğurabilirsiniz, köftenin lezzetine lezzet katar. Kıvama gelen köfteye kenarda bekleyen acı sosu ekleyip birkaç dakika daha yoğurun.
  5. En son yeşillikleri ekleyin ve köftenin her tarafına gelmesi için karıştırın.
  6. Köfte dediğin her daim berekettir. Azı çok eder, artar eksilmez… Size zahmet bir tabak hazırlayıp komşunun hakkını da gönderin. Bir tabak köfteye sığan bütün selam, sevgi ve bereket sizlerin olsun…
  Servis Önerisi

Çiğ köfteyi, naneli ayranla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

  Püf Noktası
  • Çiğ köftelik baharat içinde pul biberden zencefile, karanfilden kimyona kadar çok çeşitli ve taze çekilmiş baharatların olduğu çok lezzetli bir karışımdır. Baharatları tek tek ekleseniz aynı ayarı tutturmanız biraz zordur. Baharat sadece köfte yapımında değil dolma çeşitlerinde ve Adıyaman Buhara Pilavı yapımında da kullanılır…
  • Acıya alışkın değilseniz miktarlar fazla gelebilir. Salça, pul biber ve isot miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Çiğ köftenin çok fazla yoğurulmamasının nedeni, mutfak robotunun bu işlevi görmesidir.
  • Sarımsak ve salça miktarını damak tadınıza göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
  • Eğer mutfak robotunuz yoksa, bulgur dışındaki malzemeleri blenderdan geçirin. Ardından bulguru ekleyerek yoğurun.
  • Çiğ köfteyi marul, limon dilimleri ve nar ekşisi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği Güneydoğu Anadolu Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet