Pancar Kavurma
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancar Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Pancar Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pancar otlarını temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Haşlayıp suyunu süzün. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pancar otunu ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis yapın.

İklim koşullarının zor olduğu Doğu Anadolu’da sevilen bir ot çeşidi olan pancar ile yapılan kavurma, iftar sofralarınızın beğeniyle yenen yemeklerinden biri olacak.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga