Tam Kıvamında Keşkül Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı severlerin vazgeçilmezi, hafif ve kremamsı dokusuyla damaklarda iz bırakan tam kıvamında keşkül tarifi, hem kolay hazırlanışı hem de zengin badem aromasıyla evde tatlı yapmanın keyfini yaşatıyor. Süt ve doğal malzemelerle hazırlanan bu tam kıvamında keşkül tarifi, özel günlerde veya günlük tatlı ihtiyacınızda pratik ve şık bir seçenek sunar. Soğuk servis edildiğinde lezzeti ve dokusu en üst seviyeye çıkan bu tarif, badem severler için ideal bir klasik olarak sofralarınızı süsleyecek. Peki; tam kıvamında keşkül nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Fındıklı Keşkül tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tam kıvamında keşkül kaç kaloridir?

Bir porsiyon tam kıvamında keşkül 220 kaloridir.

Tam Kıvamında Keşkül Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Tam kıvamında keşkül tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

İnek sütü yerine:

Pirinç unu yerine:

Toz badem yerine:

Toz şeker yerine:

Vanilin yerine:

Tam Kıvamında Keşkül Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü tencereye alın. Pirinç unu, mısır nişastası ve şekeri ekleyin. Topaklanmaması için güzelce çırpın.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım göz göz olup kıvam almaya başlayınca bademi ve vanilini ekleyin.
  3. Kıvamı çok koyu olmayacak; kaşıktan yavaşça akan yoğunlukta olmalı.
  4. Ocaktan alın, hafif ılınınca kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
  5. Buzdolabında 2–3 saat dinlendirin. Üzerini file badem, toz fıstık, hindistan cevizi, nar taneleri veya tarçınla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Keşkülü buzdolabında en az 2-3 saat soğutun. Soğuk servis, hem kıvamını hem de tadını en iyi şekilde ortaya çıkarır.
  • File badem, toz Antep fıstığı, hindistancevizi rendesi, taze nar taneleri veya tarçın serpebilirsiniz.
  • Daha kremamsı ve yoğun bir tat için küçük bir top kaymak ya da biraz krem şanti ekleyebilirsiniz.
  • Keşkülleri küçük porsiyon kaplarında ya da şık kaselerde sunarak davet sofralarına şıklık katabilirsiniz.
  • Portakal, kivi, çilek gibi taze meyvelerle servis etmek ferahlık katar.
  Püf Noktası
  • Kıvam tutması ve topaklanmaması için tencereyi ocakta sürekli karıştırarak pişirmek çok önemli.
  • Çok koyu olursa biraz süt ekleyip karıştırarak açabilirsiniz. Çok suluysa biraz daha nişasta ile kıvam aldırabilirsiniz.
  • Eğer toz badem hazır değilse bademleri robotta ya da havanda iyice toz haline getirin, bu lezzeti artırır.
  • Vanilin ve aroma eklemesini pişirmenin sonuna bırakın bu sayede aromasını daha iyi korur.
  • Buzdolabında yeterince dinlendirin keşküller soğuyup dinlendikçe kıvamı oturur ve lezzetler bütünleşir.
  • Kıvamı kaçırırsanız fazla koyu olduysa biraz süt ekleyip hızlıca karıştırın. Çok cıvıksa, ayrı bir kapta nişastayı az sütle açıp ekleyip kıvam alana kadar pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kolay Sütlü Tatlılar Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Fırında Süt Helvası Tarifi
Malva Puding Tarifi
Fincan Tatlısı Tarifi
Kestaneli Fırın Sütlaç Tarifi
Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi
Balkabaklı Creme Brulee Tarifi