Kakaolu İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrmik helvası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kalabalık sofralarda ikram edilmesiyle bilinen irmik tatlısı, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. Üzeri badem, hindistan cevizi veya dolmalık fıstık ile zenginleştirilebilir. Malzemeler hazırsa, kakaolu irmik tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sütlü irmik tatlısı ve portakallı irmik tatlısı gibi farklı versiyonlarını da deneyebilirsiniz.

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kakaolu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.
  2. Ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.
  4. En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.
  Servis Önerisi
  • Çikolata parçaları ve dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Tereyağı ve irmik iyice kavrulmalıdır. Helvanın renginin koyu olması istenirse kavurma işlemi uzatılabilir ve tarçın atılabilir.
  • Helva yaparken acele etmeyin. Helvaya kıvamını veren; kısık ateşte karıştırılması gereken süredir. Bu süre aceleye getirilip ateşin altı açılırsa, helvanın kıvamı da tutmaz, lezzeti de bozulur.
  • Helvanızın parlak olması için son aşamada zeytinyağı yada bir parça sıvıyağ ekleyebilirsiniz.
  • Helvaya aroma katmak için, vanilya portakal ya da limon kabuğu ilavesi ile ya da farklı kuruyemişlerle aromalandırabilirsiniz.
  • Kakao ile birlikte çikolata parçaları ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Paşa Sarması
Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi