Balkabağı Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Balkabağı Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabağı Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Balkabaklarının kabuklarını soyup dilimleyin. Kabakları kireç suyunda 8 saat bekletin.

Sertleşen kabakları bol su ile yıkayın. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın.

Balkabakları su salacaktır. Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan reçeli kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Balkabaklarını küçük dilimler halinde keserek de reçelinizi yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare