Yaban Mersinli Crumble
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yazarımız Jale Balcı'dan  hazırlaması çok kolay tadı şahane bir lezzet ile karşınızdayız. Kırıntı turtası olarak da bilinen crumble, İngiliz mutfağına özgü bir lezzettir. Kökeni 2. Dünya Savaşı'na dayanır. Crumble hamuru ufalanarak küçük parçalar haline getirilir. En popüler çeşitleri elmalı crumble ve kayısı crumble'dır. İsteğe göre farklı meyvelerle de hazırlanabilir. Peki, evde yaban mersinli crumble nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, yaban mersinli crumble yapımı için tarife geçebiliriz.

Yaban Mersinli Crumble Tarifi İçin

Malzemeler

Crumble hamuru için

Yaban Mersinli Crumble

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm meyveleri fırına dayanaklı bir kaba alın. Daha sonra un, şeker ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın. 
  2. Crumble hamuru için hazırladığınız tüm malzemeyi derin bir kaba alarak karıştırın ve  meyvelerin üzerine yayın.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve arzuya bağlı olarak sıcak veya ılık servis edin.

1 Porsiyon Yaban Mersinli Crumble Kaç Kalori?

  1. Yaban mersinli crumble tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti