Şekersiz Kayısı Reçeli
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şekersiz Kayısı Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Şekersiz Kayısı Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın.
  2. Meyve çayı, hibiskus ve karanfilleri tencerede kaynayan 3 bardak suya ekleyip 5-6 dakika kaynatın ve daha sonra suyu süzün. Doğradığınız kayısıları ve çubuk tarçını ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Çubuk tarçını tencereden çıkarıp pekmez ve limon suyu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurun ve ılındıktan sonra kapağını kapatın. Afiyet olsun.

Kahvaltı sofraları için, pratik kayısı reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Reçel Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti