ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ŞEKERSİZ KAYISI REÇELİ

Şekersiz Kayısı Reçeli

Şekersiz kayısı reçeli

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şekersiz Kayısı Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze kayısı
  • 1 su bardağı portakallı veya limonlu meyve çayı (Demlenmiş)
  • 1 tutam hibiskus
  • 1-2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 bardak su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 2-3 damla limon suyu

Şekersiz Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın.
  • Meyve çayı, hibiskus ve karanfilleri tencerede kaynayan 3 bardak suya ekleyip 5-6 dakika kaynatın ve daha sonra suyu süzün. Doğradığınız kayısıları ve çubuk tarçını ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Çubuk tarçını tencereden çıkarıp pekmez ve limon suyu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurun ve ılındıktan sonra kapağını kapatın. Afiyet olsun.

Kahvaltı sofraları için, pratik kayısı reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!