Portakallı Tiramisu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tam kıvamında tiramisu tarifini de deneyin.

Portakallı Tiramisu Tarifi İçin

Malzemeler

Sabayon için

Pastacı kreması için

Peynirli krema için

Sunum için

Portakallı Tiramisu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sabayon için cam bir kasede yumurta sarıları, şeker, kahve karışımı, vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu çırpın.
  2. Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirin ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar yaklaşık 8 dakika pişirin.
  3. Karışımı oda ısısına getirdikten sonra üzerini örterek birkaç saat ya da 1 gece buzdolabında bekletin.
  4. Pastacı kreması için şeker, un, rendelenmiş portakal kabuğu, yumurta sarısı ve sütü çırpıcı ile karıştırın.
  5. Sürekli karıştırarak önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  6. Kremayı bir kaseye aktarıp üzerini örtün ve birkaç saat ya da 1 gece buzdolabında bekletin.
  7. Krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Peyniri, pastacı kremasını ve sabayonu ekleyip iyice karıştırın.
  8. Keki ufalayarak servis kaselerinin tabanına paylaştırın. Üzerine tatlı kaşığı ile portakal suyu gezdirin.
  9. Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına aktarıp keklerin üzerine doldurun. Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine kakao serpiştirin. Portakal dilimleri ve toz fıstık ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Peynirli Tarifler Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti