Pavlova
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatleri günün keyifli zaman dilimlerinden bir tanesidir. Çayın yanına ekleyebileceğiniz aperatif yiyeceklerle bu zamanı daha da keyifli bir hale getirebilirsiniz. İkramlar tatlı ve tuzlu birçok seçenek barındırsa da hem hafif hem de pratik olmasıyla bazı tatlar daha çok öne çıkar. Kolay yapımı ve ağızda dağılan benzersiz yapısıyla pavlova, popülerleşen tatlılardandır. Peki pavlova nasıl yapılır? İşte lezzetiyle öne çıkan pavlova tarifi:

Farklı ülkelerin tatlı tariflerine mutfağınızda yer vermek istiyorsanız, Fransız mutfağından çilekli mousse ve çikolatalı parfe tarifini deneyebilirsiniz.

Pavlova Tarifi İçin

Malzemeler

Krem Patiseri için

Süslemek İçin

Pavlova

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zaman zaman yemek programlarında da yapılan pavlovanın yapılışı da merak konusu oluyor. İşte pavlova yapılışı: İlk olarak fırınınızı 150 derecede ısıtın.
  2. Fırınınız ısınırken, yumurta aklarını ve tuzu bir kaba alın ve çırpmaya başlayın. Önce yavaş sonra hızlı bir şekilde çırpın ve çırpma işlemini kar görüntüsüne ulaşana kadar sürdürün.
  3. Kar gibi olan ve yoğunlaşan yumurta akını çırpmayı sürdürürken şekeri ekleyin ve şekerler iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  4. Şekeri tek seferde değil de birkaç parça halinde dökerseniz daha hızlı eriyebilir. Nişasta, sirkeyi ve vanilyayı ekleyin.
  5. Karıştırma işlemi için spatula kullanın ve alttan üste doğru karıştırarak malzemelerin birbirlerine geçmesini sağlayın.
  6. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ince bir tabaka oluşturacak şekilde yağlayın. Karışımı tepsiye dökün ve yuvarlak bir görüntü alacak şekilde yayın.
  7. Tepsinin ortasındaki karışımı kenarlara doğru dağıtın ve orta bölgenin biraz çukurlaşmasını sağlayın. Tatlı kabarmayacağından fırından çıktığında da aynı boyutla karşılaşabilirsiniz.
  8. Tepsiyi fırının alt rafına koyun ve ısıyı 120 dereceye düşürün. Tatlıyı ilk 12 dakika 120 derecede pişirin. Ardından fırın ısısını 100 dereceye düşürün ve 1 saat bu ısıda pişirin.
  9. Pişirme işleminin sonunda tatlınızı fırında bekletin. Ani ısı değişiklikleri tatlının kırılmasına sebep olabilir.
  10. Krem patiseri için; Tarifte verilen tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  11. Krem patiseriyi tatlının pişmesine yakın hazırlayın ve soğuk olduğundan emin olun.
  12. Tatlının tabanı tamamen soğuduktan sonra krem patiseriyi üzerine dikkatli bir şekilde yayın.
  13. Son olarak dilediğiniz meyvelerle süsleyerek tatlınızı servise hazır hale getirebilirsiniz.
  14. Alternatif olarak kivili pavlova tarifini de deneyebilirsiniz.

Pavlova Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz.
  2. Yumurta beyazını ayırırken, içerisine hiçbir şekilde yumurta sarısı gelmemesine dikkat edin.
  3. Toz şekerinizi daha da ince bir hale getirmek için rondoda çekebilirsiniz. Böylece daha kolay karıştırabilir ve pütürlü bir görüntü oluşmasını da engelleyebilirsiniz.
  4. Vanilya ekstreniz yoksa toz vanilin de kullanabilirsiniz.
  5. Tatlıya aroma katmak için yumurta beyazını çırptıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı türk kahvesi ekleyebilirsiniz.
  6. Yumurtaların çırpılma süresi 15 dakikadır.
  7. Krema tercih etmek istemezseniz labne kullanarak da tatlınızı hazırlayabilirsiniz.
  8. Tuzu atarken az miktarda atmaya özen gösterin.
  9. Tatlı kırılmaya müsait bir yapıya sahip olduğundan yağlı kağıdın üzerinden tekrardan yağ sürmek, olası yapışma riskini azaltabilir.
  10. Damak zevkinize bağlı olarak çikolata sosu, karamel ya da meyve sosları kullanarak tatlıyı süsleyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri MasterChef Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti