Kayısılı Ve Yaban Mersinli Cobbler
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz meyvelerinden kayısı ve yaban mersinini kullanarak nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, çayın yanına çok yakışacak kayısı ve yaban mersinli cobbler tarifine geçebiliriz.

Kayısılı ve şeftalili cobbler tarifine de göz atın.

Kayısılı Ve Yaban Mersinli Cobbler Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısılı Ve Yaban Mersinli Cobbler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eritilmiş tereyağını döküm tavaya alın.
  2. Orta boy bir kapta yaban mersini, kayısı, 1/4 su bardağı toz şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyu ile tarçını harmanlayın.
  3. Büyük bir kapta, un, kabartma tozu, tuz ve kalan 3/4 bardak şekeri karıştırın. Üzerine sütü ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın. 
  4. Karışımı döküm tavaya aktarın. Meyveleri üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında altın kahverengi olana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti