Erikli Galette
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erikli Galette Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Erikli Galette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çay saatlerinize yakışır leziz ve çıtır erikli galette

  1. Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerinde incecik açın. Fırını 200 derecede ısıtın. 
  2. Erikleri ikiye bölün veya elma dilimi şeklinde dilimleyin. 
  3. Açmış olduğunuz hamurun üstüne tereyağından iyice sürün ve dilimlenmiş erikleri düzgün şekilde yerleştirin. Kenarlarını katlayın ve yumurta sarısı sürün. Toz şekeri her tarafa serpiştirin. File badem ile süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında hamur kenarları iyice kızarana kadar pişirin. Ilık ve isterseniz 1 top dondurma ile servis yapın.

Anjelik erikli galetta tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti