Erikli Enerji Barları
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erikli Enerji Barları Tarifi İçin

Malzemeler

Erik marmeladı için

Hamuru için

Üzeri için

Erikli Enerji Barları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sağlıklı ve müthiş erikli enerji barları ile tüm gün keyfiniz yerinde ;)

  1. Çekirdeklerini çıkarttığınız erikleri irice doğrayıp geniş bir tavaya alın. Akçaağaç şurubunu ilave edip orta ateşte 12-15 dakika pişirin.
  2. Yulaf ezmesini, badem ununu, Hindistan cevizi yağını, akçaağaç şurubunu, deniz tuzunu ve toz tarçını da mutfak robotunda iyice karıştırın. Elde ettiğiniz deniz kumu yapısındaki hamuru yağlı kağıt serili kare veya dikdörtgen bir fırın kabına aktarın. Elinizle bastırarak eşit şekilde sıkılaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika pişirin. 
  3. Üzeri için verilen tüm malzemeyi ayrı bir kapta harmanlayın. Ön pişirmesini yaptığınız hamuru fırından alın. Bu arada fırının ısısını 160 dereceye indirin. Hamurun üzerine anjelik ve mürdüm erikli marmelattan yayın. Marmeladın üzerine de kuru yemişli karışımı serpip tekrar fırına verin. 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. 
  4. Oda sıcaklığında soğuyunca tek porsiyonluk olacak şekilde dilimleyip servis yapın. Dilerseniz filtre kahve ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Kayısılı enerji barları tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti