Diyet Aşure
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Muharrem ayı denildiğinde ilk akla gelen besin aşuredir. Her evde özenerek hazırlanan aşureler kaselere doldurulur ve kapı kapı dağıtılır. Aşurenin faydaları da oldukça fazladır. Nuh Tufanına göre insanların elinde kalan son malzemeleri birleştirmesi sonucunda hazırlanan aşurenin yapımında birbirinden farklı malzemeler kullanılır. Kimi patates ekler, kimi elma.. Besin değerleri bakımından zengin olan aşurenin şeker değeri de yüksektir. İşte, bu durumda diyet listelerine ekleyebileceğiniz, gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Şekersiz diyet aşure ile siz de diyetinizi bozmadan bu lezzetin tadına bakabilirsiniz. Şekersiz dedik diye tatsız olacağından korkmayın. Tarifte ufak bir değişiklik yaparak şeker yerine bal kullandık yalnızca. Malzemeleriniz hazırsa, diyet aşure nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Diyet Aşure Kaç Kalori?

Nefis aşure tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak muhallebili kadayıf tatlısı ve keşkül tarifini de deneyebilirsiniz.

Diyet Aşure Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Diyet Aşure

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle nohut ve kuru fasulyeyi farklı kaplara koyun ve bir gece önceden ıslatın.
  2. Buğdayı ise düdüklü tencereye koyun. Buğdayların üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekleyin. 
  3. Tencereden kaynama sesi geldikten 20 dakika sonra ocaktan alabilirsiniz.
  4. Bu işlemleri akşam uyguladıktan sonra, sabah büyük bir tencere alın ve su kaynatın.
  5. Kaynayan suyun içerisine haşlanmış buğdayı ekleyin. 15 dakika sonra fasulye ve nohutu da ekleyin.
  6. Bu sırada kuru meyveleri yıkayın ve suyun içerisinde bekletin. Kuru meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  7. 10 dakika boyunca birlikte pişen kuru fasulye, nohut ve buğdayın üzerine doğradığınız kuru meyveleri ilave edin.
  8. Karanfil, portakal kabuğu rendesi ve çubuk tarçını da ilave edin.
  9. 1-1.5 su bardağı sütü de ekleyin. Ardından çam balını da ekledikten sonra fokurdayana kadar kısık ateşte pişirin.
  10. Aralıklı olarak malzemeleri karıştırmayı da unutmayın. Hazırladığınız aşureleri kaselere paylaştırın ve üzerini nar, tarçın ve fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Diyet tatlıların içerisine çubuk tarçın kullanmak oldukça önemlidir. Tatlının aromasını arttırır.
  • Kalori değeri en düşük olan bal çeşidi, çam balıdır. Bu nedenle tarifte çam balı kullanın.
  • Aşurenin kıvamı ne çok sıvı, ne de çok koyu olmalıdır. Özellikle sıvıya yakın olması daha önemlidir.
  • Eğer aşure çok koyu olduysa, kenarda beklettiğiniz kaynar sudan ilave ederek yoğunluğunu açabilirsiniz.
  • Verilen ölçülerden ortalama 8-10 kase çıkmaktadır.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Diyet Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti