Balkabaklı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bal kabağı ve pirinç unu ile hazırlanan muhallebi, özellikle kış aylarında tercih edilir. Bir fincan kahve eşliğinde sunulabilir.

Nefis muhallebi tarifine göz atmayı unutmayın.

Balkabaklı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabaklı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Doğranmış balkabağını küçük bir tencereye alıp toz şekeri üzerine serpin. Ardından kabakların yarısına gelecek kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayınca fazla suyu varsa süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin.
  2. Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye unu, pirinç ununu, şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Karışımı orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilyayı ilave edin ve ateşten alın.
  3. Muhallebinin yarısını kaselere paylaştırın. Kalan yarısına balkabağı püresini ilave edip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup, üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Diyet Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti