Ahududulu Profiterol
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gerçek profiterol tarifine de göz atabilirsiniz.

Ahududulu Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Şu hamuru için

Krema için

Karamel için

Ahududulu Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şu hamuru için, tereyağı ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzla tatlandırın.
  2. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.
  3. Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin.
  5. Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın.
  6. Gül suyunu ilave edin. Frambuazları yıkayıp sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın.
  7. Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin.
  8. Kremayı üzerlerine yayıp birer frambuaz yerleştirin. Diğer hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel gezdirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti