Kefir İle Tarhanadan Pankek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarhana ve kefir ile hazırlanan bu pankek, mantar ve turşulu garnitür eşliğinde sunulur. İsteğe göre yoğurtlu sos ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, kefir ile tarhanadan pankek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kefir İle Tarhanadan Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Garnitürü için:

Yoğurt sosu için:

Kefir İle Tarhanadan Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kefiri derin bir kasenin içerisinde köpürene kadar çırpın. Ardından yumurta, bal ve zeytinyağını ilave edip 4 dakika daha bütün malzeme karışana kadar çırpmaya devam edin.
  2. Tuz, nohut unu ve tarhanayı ayrı bir kabın içerisinde bir çatal yardımıyla karıştırın.
  3. Kuru karışımı önceden hazırladığınız sıvı karışıma azar azar ilave ederek ve yedirerek ekleyin.
  4. Garnitür için ince doğradığınız mantarları, kornişon turşular ile birlikte zeytinyağında soteleyip ocaktan alın.
  5. Denizli yanık yoğurdunu bir kaseye alın ve maden suyu ile karıştırın. Pankekleri servis tabağına dizin. Yanında yoğurt sos ve mantarlı garnitürle birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Kek Tarifleri Pankek Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek