Islak Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemek stilisti İnci Bak'tan nefis mi nefis ıslak kek tarifi ile karşınızdayız. Şöyle bol çikolata soslu, kakaolu ve gerçek bir ıslak kekin meydan okuyamayacağı bir pasta ya da brownie tanımıyoruz. Hazırlaması ortalama 15 dk, pişirmesi 20-25 dk süren bu nefis kakaolu ıslak kekin fırında pişerken evi saran o nefis kokusunu aldığınızda, bu tarifi yapmakla ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız. Islak kekin yapılışına geçmeden tarifin inceliklerine hemen aşağıdan göz atarak başlayın ki sonu hüsranla bitmesin. 

1 Dilim Islak Kek Kaç Kaloridir?

100 gramlık bir ıslak kek dilimi yaklaşık 380 kaloridir. Bol soslu ıslak kekinizin kalori değerini düşürmek istiyorsanız, kek ve sos içinde kullanılan şeker miktarını ölçülü bir şekilde azaltabilirsiniz. Protein değeri yükseltilerek hazırlandığında ise, sporcuların tüketebileceği tatlılar arasında yerini alır. Kalorisi daha düşük bir tatlı arıyorsanız, unsuz şekersiz kek tam da size göre olabilir.

Islak Kek Çeşitleri ve Tarihi

Islak kek, 19. yüzyılda Kanada ve ABD'de ortaya çıkmıştır. 'Fudgy' ve 'cakey' olmak üzere iki farklı çeşitte sunulur. İki versiyonunda da tereyağı, şeker ve çikolata bulunmasına rağmen, malzemelerin türleri ve oranları değişiklik gösterir. Genellikle brownie olarak anılan çikolatalı (kakaolu) ıslak kek Amerika ve Avrupa ülkelerinde en çok tüketilen tatlılar arasındadır.

Kakao soslu leziz ıslak kek yapılışına hemen aşağıdan malzemelere göz atarak başlayın.

Islak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Kek için:

Islak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Islak kekin yanına hindistan cevizli milkshake çok yakışır. Aynı zamanda naneli dondurma ve taze meyvelerle hazırlanmış aromalı süt de ıslak kekin yanına çok yakışan lezzetlerdir. Islak keke benzer diğer tarifler: Çikolatalı sufle, Tahinli kek, Beyaz Çikolatalı Brownie

  Püf Noktası
  • Kek gibi ürünlerin hazırlanmasında kabarmayı önleyeceği için tüm ekipmanlarımızın kuru olmasına dikkat etmeliyiz. Su bu tip ürünlerde hava hücrelerini hapsederek kabarmayı önleyecektir.
  • Aynı zamanda ıslak kek yaparken tüm malzemelerin oda sıcaklığı seviyesine inmiş olması kekinizin daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
  • Islak kek yaparken sos oldukça önemlidir. Bu nedenle uygun bir kap kullanılmalıdır. bizim önerdiğimiz tarif için orta boyutlarda 20-30 cm çapında kalıplar ideal olacaktır.
  • Islak kek yaparken kekin kabarması için un mutlaka elenmeli, yumurta ve şeker iyice kabartılmalıdır. Bu işlemler kekin kabarmasını oldukça etkileyecektir.
  • Katı malzemeleri ayrı bir kata sıva malzemeleri ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra birleştirmek hem kekin kıvamını hem de kabarmasını olumlu etkileyecektir.
  • Kek hamuru içerisine katı malzemeler eklendikten sonra hızlı çırpılmamalı, spatula yardımı ile alt üst edilecek şekilde karıştırılmalıdır. Tüm bu işlemler kekin kabarmasını arttıracaktır.
  • Sık tekrarlanan ama kek yapımında hayat kurtaran püf nokta ise fırının istenilen derecede önceden (ortalama 15 dakika) ısıtılmalıdır.
  • Islak kek piştikten sonra dinlendirilmeli, daha sonra sos üzerine gezdirilmelidir. 
  • Islak kekin sos verme işlemi esnasında hem kek hem sos sıcak olmalıdır. Bu işlem kekin sosu rahatça çekmesine ve her yere eşit dağılmasına yardımcı olacaktır.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Video Tarifler Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek