Armutlu Tahinli Sonbahar Keki
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatleriniz için bol malzemeli enfes bir kek tarifi.. Mevsimin en taze armutlarıyla hazırlayabileceğiniz bu keki, tahinli sos eşliğinde çayın yanında sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, armutlu tahinli sonbahar keki tarifine geçebiliriz.

NOT: Tahinli karışımı, isterseniz kek piştikten sonra da üzerine gezdirip servis edebilirsiniz.

Armutlu Tahinli Sonbahar Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Meyveli harç için

Üzeri için

Buttermilk için

Armutlu Tahinli Sonbahar Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buttermilk için 1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekletin.
  2. Derin bir kapta yumurta ve ezilmiş muzu iyice çırpın. Sırasıyla Hindistan cevizi şekeri, sıvıyağ ve buttermilk ekleyip çarpmaya devam edin.
  3. Armutları küçük küpler halinde doğrayıp bir kaba alın. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. 
  4. Kek karışımına, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve tel çırpıcı ile iyice  yedirin. Kenarda bekleyen armutlu karışımı alıp harcın içine dökün ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serili 20x20 kare fırın kabına kek harcını dökün. Bal, tahin ve kakaoyu çatalla çırpıp kekin üzerine gelişigüzel dağıtın.
  6. Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek