Çikolatalı Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 24 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Damar tıkanıklığı riskini düşürmesiyle bilinen çikolata; hem sade, hem de tatlı tariflerinde sık sık kullanılır. Sakinleştirici ve mutluluğu arttırıcı özellikleri vardır. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde bağırsakların rahatlamasında ve düzenli çalışmasında etkili bir rol oynar. Malzemeleriniz hazırsa, evde çikolatalı cheesecake nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Kek için:

Dolgu için:

Sosu için:

Çikolatalı Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kek için, çikolatayı eritip ılınmaya bırakın. Tereyağı ve şekeri mikser ile 3 dakika çırpıp önce yumurtaları, ardından tuz ve eritilmiş çikolatayı ekleyin.
  2. Elenmiş unu ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın ve yağlayıp unladığınız kalıba boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltin.
  3. Dolguyu hazırlayana kadar buzdolabında bekletin (kek harcının dolgu kreması ile karışmaması için).
  4. Labne, tereyağı, limon suyu ve şekeri 3-4 dakika çırpın ve teker teker yumurtaları ilave edin. Un ve kremayı ekleyip karıştırın.
  5. Harcı kek hamurunun üzerine dökün. Kalıbı sallayarak düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın.
  6. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlıfırında 25-30 dakika üzeri pembeleşip, kenarları hafifçe yükselene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
  7. Çikolatayı benmari usulü eritin. Küçük bir tencerede krema ile birlikte ısıtıp soğuttuktan sonra cheesecake'in üzerine döküp spatula ile düzeltin. 6 saat buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

    Daha fazla tarif önerisi için, nefis cheesecake tariflerinden yararlanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çikolata trüf
Sevgililer Günü Çikolatası
Ahududulu ve beyaz çikolatalı mousse
Çikolatalı Patlaklar
Acı çikolata
Çikolatalı batoni