Sarımsaklı Bamya Kavurması Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem hafif hem de besleyici bir sebze yemeği arayanlar için ideal olan sarımsaklı bamya kavurması tarifi, taze bamyaların sarımsak ve zeytinyağıyla buluşmasıyla sofralara lezzet katıyor. Pratik ve kolay hazırlanabilen sarımsaklı bamya kavurması tarifi, yanına pilav veya yoğurt ile sunulduğunda klasik Türk mutfağının favori yemeklerinden biri haline geliyor. Peki; nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bamya Cipsi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon sarımsaklı bamya kavurması 150 kaloridir.

Sarımsaklı Bamya Kavurması Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Sarımsaklı bamya kavurması tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Bamya:

Sarımsak:

Yağ:

Baharat ve aroma:

Ekstra malzemeler:

Sarımsaklı Bamya Kavurması Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bamyaları yıkayın, sap kısımlarını koparın ve kurulayın.
  2. Soğan kullanıyorsanız, ince doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun.
  3. Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika kavurun, ardından bamyaları ekleyin.
  4. Orta ateşte 8-10 dakika karıştırarak kavurun. Bamyaların fazla suyunu salmaması için yüksek ateşte kısa sürede kavurabilirsiniz.
  5. Tuz, karabiber ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz limon suyu gezdirin, böylece bamya sümüksüz olur.
  6. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Pirinç veya bulgur pilavı ile birlikte servis ederek klasik Türk mutfağı uyumunu yakalayabilirsiniz.
  • Hafif bir öğün için yanına yoğurt veya cacık sunabilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine ince doğranmış dereotu, maydanoz veya taze nane serpiştirerek hem aroma hem de görsellik katabilirsiniz.
  • Soğuk veya ılık olarak meze tabaklarında da sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Pirinç veya bulgur pilavı ile birlikte servis ederek klasik Türk mutfağı uyumunu yakalayabilirsiniz.
  • Hafif bir öğün için yanına yoğurt veya cacık sunabilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine ince doğranmış dereotu, maydanoz veya taze nane serpiştirerek hem aroma hem de görsellik katabilirsiniz.
  • Soğuk veya ılık olarak meze tabaklarında da sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Brokoli Güveci Tarifi
Ispanaklı Çırpma
Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği