Safranlı Mantarlı Risotto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@dilhunskitchen Dilhun Samancı’dan İtalyan pilavını sebze ve çeşnilerle lezzet patlamasına dönüştüren bir tarifle karşınızdayız. Mantar, soğan, sarımsak ve sebze çeşnileri ile hazırlanan risottoyu, özel davet sofralarında sunabilirsiniz. Mantarlı risotto nasıl yapılır? diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı kültürlerin yemeklerini denemek isteyenler için domatesli italyan tavuğu ve italyan pizza tarifini de buraya bırakıyoruz.

Safranlı Mantarlı Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Üstü için:

Safranlı Mantarlı Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı ve sarımsağı zeytinyağ+tereyağ ile birlikte rengi pembeleşene kadar kavurun.
  2. Mantarları ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
  3. Suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Pirinç, tuz, safran ve sebze çeşnisini de ekleyip yaklaşık 20 dakika karıştıra karıştıra suyunu çektirin. Pirinçler hafif diri kalmalı.
  5. Servis ederken üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip dilediğimiz gibi süsleyin.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler İtalyan Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal