Zeytinyağlı Etli Enginar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@topraktan_mutfaga Selin Öztürk Aydın okuyucumuzdan mis gibi kuzu etli enginar tarifini sizler için sunuyoruz. Türk mutfaklarının yanı sıra Fransa ve İtalya'da da sık sık tüketilen bu yemek, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Protein bakımından zengin bir yemektir. Peki, kuzu etli enginar nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, kuzu etli enginar yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak incikli terbiyeli enginar ve kuzu külbastı tarifini de deneyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Etli Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Etli Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Küp küp doğradığımız kuzu etlerini derin bir tencerede zeytinyağı ile kavurun.
  3. Etlerin rengi değiştiğinde yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
  4. Kavrulan et ve soğan karışımına 2 su bardağı ılık su ilave edip 10-15 dakika pişirin. 
  5. Limonlu suda beklettiğiniz enginarları 4 parçaya bölüp kaynayan suyun içine kenarda kalan suyumuzla birlikte ilave edin.
  6. Üzerine yarım limon suyu ve tuz ekleyip 20-25 dakika daha pişirin.
  7. Kıvamına göre dilerseniz 1 su bardağı suyu kaynama aşamasından önce üzerine ekleyebilirsiniz.
  8. Hazır olan yemeği servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik