Osso Buco
ayşe ece olgun
7 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağının dünyaya kazandırdığı en lezzetlisi (bence)

Dana etli yemekler sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Osso Buco Tarifi İçin

Malzemeler

Osso Buco

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dana incik parçalarını una bulayın. Yağladığınız ve una buladığınız incik dilimlerini koyu renk alana kadar kızartın, işlemi tamamlanmış etleri dinlendirin.
  2. Aynı tavada önce soğanları çevirin. Sarımsakların 5-6 tanesini soğanlara ekleyip kokusunu duyana kadar pişirin.
  3. Havuçları ve kerevizleri ekleyip kapağını kapatarak 5-6 dakika daha pişirin.
  4. Kereviz yapraklarını, defneyi ve tane karabiberleri ekleyin. Etlerin üzerine soğan karışımınızı döşeyin.
  5. Domatesleri dökün, et suyunu ekleyin, arzunuza göre tuz ilave edin.
  6. Tencerenin ağzını kapatın ve 2,5-3 saat kısık ateşte pişirin tenceredeki sebzeleri blender yapın üzerine sos olarak kullanabilirsiniz portakal kabuklarını, maydanozu ve kalan sarımsağı ince kıyın servis ederken ilave edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Et Tarifleri Sizden Et Yemekleri Tencere Yemekleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik