Köz Patlıcanlı Sarma Köfte
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yazdan közlenmiş dondurucuya koyulmuş patlıcanlar şimdi nefis yemeklere katkı sunuyor. Kırmızı et ile közlenmiş patlıcanın birleştiği tüm yemekleri lezzetli bulurum. Köz patlıcanlı sarma köfte; yapması kolay, fazla zaman almayan ve oldukça lezzetli bir tarif olarak defterinizde yer almalı. Beğeni ve yorumlarınızla @mutfakkeyiftir Instagram sayfamıza destek olmanız bizi mutlu ediyor ❤️

Köz Patlıcanlı Sarma Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köz Patlıcanlı Sarma Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma, yumurta, galeta, soğan, tuz, kimyon, karabiber, yenibahar ile köfte hamuru yoğurulur. 
  2. Közlenmiş patlıcanlar hafif tuz ilavesiyle ince doğranır.
  3. Köfte hamuru streç film üzerinde açılır. Üstüne patlıcan harcı yayılır. Streç sarılarak 15-20 dakika dolapta bekletilir.
  4. Fırın tepsisine alınan köz patlıcanlı sarma köftenin üzerine ıslatılmış pişirme kağıdı koyulur.
  5. 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Domates, tuz ve tereyağı blenderdan geçirilir.
  6. Pişirme kağıdı alınır ve hazırlanan domates sosu üzerine gezdirilir. Rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar pişirilir.
  7. Dilimlenerek servis edilir. İsteğe bağlı olarak üstüne domates sos yerine beşamel sos da yapılıp koyulabilir.
  8. Domatesli sosu yoksa yoğun kıvamda salçalı su da kullanılabilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Köfte Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik