Fırında Lokum Kuzu Pirzola
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@cansununmutfag okuyucumuzdan lokum gibi şahane bir tarifle karşınızdayız. Et yemekleri arasında çok sevilen kuzu etini, bu kez pirzola yapımında kullanıyoruz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, yüksek proteinli fırında lokum kuzu pirzola tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak fırında sebzeli pirzola veya marinatlı dana pirzola tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırında Lokum Kuzu Pirzola Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Lokum Kuzu Pirzola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates ve sivri biberi doğrayın.
  2. Geniş bir kaba sıvı yağ, kekik, pul biber, biber salçası ve tuzu alıp karıştırın.
  3. İçine kuzu pirzola, doğranmış patates ve sivri biberleri ilave edip güzelce karıştırın.
  4. Fırın tepsisine patates ve biberleri alın, üzerine pirzolaları dizin ve kenarlarına doğranmış domatesleri koyun. 
  5. Üzerine sıcak su dökün.
  6. Üzerini önce yağlı kağıt daha sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında bir saat pişirin.
  7. Fırından alıp üzerindeki yağlı kağıt ve folyoyu alın ve tekrar fırınlayın ve 20 dakika daha üzerinin kızarması için pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Gelenler Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik