Ahtapot
Mahmut Cayli
26 Tarif       9 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Denizden babam çıksa yerim diyenler, mutlaka bunu da denemeli 👨🏻‍🍳

Ahtapot Tarifi İçin

Malzemeler

Ahtapot

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya bütün malzemeleri azar azar atalım.
  2. Yaklaşık 2 saat sonra ahtapotları kontrol edelim. Eğer yumuşadıysa hemen buzlu suya alalım.
  3. Soğuyan ahtapotların bacak kısımlarını kullanacağımız için, kafaya kadar olan kısmını makas yardımıyla kesip alalım.
  4. Dilerseniz, kafasından ahtapot dolması yapabilirsiniz.
  5. Izgara yardımıyla bacaklarını zeytinyağında pişirelim. Izgarada piştiği sürece, sürekli zeytinyağı ile yağlayalım.
  6. Servis tabağına alıp salata ile birlikte servis edelim. Üzerine kekik ve zeytinyağı dökmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik