Dereotlu Çorba
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@firinci_sirine okuyucumuzdan tadı muhteşem bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Yaz kış demeden tüketebileceğiniz dereotlu çorba, düşük kalorilidir. Tam buğday unu ve yoğurt ile hazırlanan dereotlu çorbayı, pul biber ve karabiber ile zenginleştirebilirsiniz. Dereotlu çorba nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kabaklı yaz çorbası ve tutmaç çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Dereotlu Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Dereotlu Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencerede un ile yağı birkaç dakika kavurun. Suyu ilave edip karıştırın ve iyice kaynatın.
  2. Bir kasede yoğurdu yumurta sarısı ile çırpıp limon suyunu ekleyin.
  3. Kaynayan çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp sosa ilave ederek karıştırın.
  4. Ardından sosunuzu kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
  5. Pişen çorbamıza ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotu şeker ve tuzu ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
  6. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sizden Klasik Tarifler Yoğurtlu Tarifler Çorba Tarifleri Sizden Çorba Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Brokoli ve pirinçli yoğurt çorbası
Mercimekli mantar çorbası
Kavanozda vezir çorbası
Pancarlı Mantı Çorbası
Bal Kabağı Çorbası
Hokkaido