Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özenle temizlenmiş taze enginarların zeytinyağı, limon ve baharatlarla birleştiği hafif ve lezzetli yemek, yaz ve ilkbahar sofralarının vazgeçilmezidir. Hem meze hem de ana yemek yanında servis edilebilen bu özel lezzeti denemek isteyenler için zeytinyağlı enginar tarifi, adım adım hazırlanışıyla sofralara zarif bir tat katar. İnce detayları ve aromasıyla öne çıkan zeytinyağlı enginar tarifi, sağlıklı ve hafif yemek arayanlar için ideal bir seçenektir. Peki; zeytinyağlı enginar  nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Zeytinyağlı Enginar Kalbi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon zeytinyağlı enginar kaç kaloridir?

Bir porsiyon zeytinyağlı enginar 220 kaloridir.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı enginar tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

 Enginar Alternatif sebzeler:

Pirinç / Dolgu Eğer enginar içini doldurmak isterseniz:

Sebzeler Klasik tarifte havuç ve bezelye kullanılır. Alternatifler:

Baharat ve Aroma

Zeytinyağı

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarların sap kısımlarını kesin, dış yapraklarını ayıklayın ve limonlu suda bekletin. İç kısımdaki tüyleri temizleyin.
  2. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ince doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Havuç ve bezelyeyi ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  3. Enginarları tencereye yerleştirin, tuz, şeker ve limon suyunu ekleyin. Sıcak suyu gezdirip tencerenin kapağını kapatın.
  4. Kısık ateşte yaklaşık 25–30 dakika enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  5. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu veya maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Zeytinyağlı enginar, oda sıcaklığına geldikten veya buzdolabında biraz dinlendikten sonra lezzeti en iyi şekilde ortaya çıkar.
  • Yoğurt veya cacık ile servis edilebilir. Hafif bir ana yemek yanında garnitür olarak da sunabilirsiniz.
  • Enginarları tabağa tek tek yerleştirip üzerine ince kıyılmış dereotu veya maydanoz serpiştirin. Limon dilimleri hem görsellik hem de taze bir aroma katar.
  • Zeytinyağlı biber dolması, yaprak sarma veya barbunya pilaki ile birlikte sofrada şık bir meze tabağı oluşturabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Taze ve küçük–orta boy enginarlar daha lezzetli ve yumuşak olur.
  • Enginarları temizledikten sonra limonlu suda bekletmek renklerinin korunmasını sağlar.
  • Kısık ateşte pişirmek, enginarların dağılmasını önler ve tüm malzemelerin aromasını birleştirir.
  • Az miktarda şeker, limon suyunun ekşiliğini dengeler ve enginarın doğal tadını öne çıkarır.
  • Servis sırasında üzerine taze sızma zeytinyağı gezdirmek yemeğin aromasını artırır.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri MasterChef Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi