Soslu Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soslu Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Soslu Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve tuz serperek 10 dakika soğuk suda bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra ayçiçeği yağında kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
  2. Ayrı bir tavada küçük doğranmış kuru soğan, sarımsak, çarliston biberler ve domatesleri kavurun.
  3. Biber salçası, yarım su bardağı su, tuz, pul biber ve şeker ilavesi yaparak 5 dakika kadar kaynatın. Karışımı patlıcanlarla karıştırıp servise yapın.

Ana öğünlerde olarak sunabileceğiniz patlıcan yemeği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Meze Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği