Peynirli Ve Domatesli Patlıcan Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Peynirli ve domatesli patlıcan yemeği ara sıcak olarak ya da ana yemek olarak servis edilebilir. Pratik ve lezzetli olan bu tarif sofralarınıza çok yakışacaktır. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Dilerseniz zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifine göz atabilirsiniz. 

Peynirli Ve Domatesli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Domates sos için

Kızartmak için

Üzeri için

Peynirli Ve Domatesli Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Tuzlu suda bekletip acısını çıkarttıktan sonra iyice kurulayın ve zeytinyağında kızartın.
  2. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Domates sos için zeytinyağını bir tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Rendelediğiniz domates ve salçaları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domates suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Fazla yağını çektirdiğiniz patlıcanları bir tavaya dizin. Üzerine domates sosu ilave edip rendelenmiş beyaz peynir serpin ve ocaktan alın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
  Püf Noktası
  • Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar, yemeğe karıştırılmadan önce mutlaka sıkılmalı ve kağıt peçete üzerinde kurutulmalıdır. 
  • Yemeğin daha yoğun ve lezzetli olmasını sağlamak için piştikten sonra yarım saat dinlendirin ve en son zeytinyağı ekleyin.
  • Damak tadınıza göre farklı bir peynir ilave edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Domatesli Tarifler Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Peynirli Tarifler Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği