Kapuska Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lahana ile hazırlanan kapuska, Rus ve Slav kökenli bir yemektir. Genellikle et ile birlikte hazırlanır. Bazı yörelerde pirinç, bulgur, nohut gibi bakliyatlar ekleyerek zenginleştirilir. İçerisinde kullanılan çiğ lahana sayesinde, sindirimi kolaylaştıran bir yemektir. A, C ve K vitamini barındırdığı için, mide yanmasına da iyi gelir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis kapuska yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Kapuska Yemeği Kaç Kalori?

Düşük kalorili ve lezzetli sebze yemeklerine buradan göz atabilirsiniz. Ana yemeklerin yanında sunulan beyaz lahana salatası tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın. Dilerseniz, lahananın faydaları ve özellikleri yazımızı okuyarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Kapuska Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kapuska Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy lahanaları sudan geçirin ve ardından ince ince doğrayın.
  2. Bu esnada soğanı da doğrayın ve bir kabın içerisine alın.
  3. Tencereye ilk olarak tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. tereyağı erimeye başladığında içerisine doğranmış soğanları ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Daha sonra bir kaşık domates salçasını da soğanlara ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Karışımın içerisine doğradığınız lahanaları ve 1 bardak sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  6. Tencerenin içindeki su azaldığında ve lahanalar yumuşamaya başladığında üzerine bir bardak daha sıcak su ekleyin. 
  7. Ardından tuz, karabiber ve toz biberi ekleyip kapağını kapatın. Lahanalar suyunu çekinceye kadar pişirebilirsiniz.
  8. Pişirme işleminin ardından yoğurt ve toz biber ile karıştırıp sunuma hazırlayın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Kapuska yemeğini, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce lahanaları tuzla ovun ve 10 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
  • Soğanların diri kalmasını önlemek için, tarife başlarken kabuğunu soyup rendeleyebilirsiniz.
  • Yemeği pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkın.
  • Kıymalı kapuska yemeği yapmak için, lahanaları pişirmeden önce orta yağlı kıymayı soğanlarla birlikte kavurun. Daha sonra lahanaları ekleyerek pişirebilirsiniz.
  • Kapuskanın hızlı pişmesini sağlamak için, mutlaka sıcak su kullanın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Öğle Yemeği Türk Mutfağı Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Bezelyeli sağlık içeceği
Naneli kuru cacık