Makarna Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çin'den İtalya'ya getirildiği söylenen makarna, dünyanın birçok yerinde farklı şekillerde tüketilir. Türkiye ise makarna tüketiminde 3. sırada yer alır. Ana malzemesi irmik ve su olan bu gıda, İtalyan mutfağında temel besin kaynağı olarak kabul edilir. Garnitürle karıştırılıp salata haline getirilen makarnanın karbonhidrat değeri yüksektir.  Bu nedenle haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunulan klasik makarna salatası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Makarna Salatası Kaç Kaloridir?

Makarna Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Makarna Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kullanacağınız makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak haşlayın ve ardından süzün. Bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  2. Domatesleri dörde bölün. Birkaç mısırı süsleme için ayırın, kalan turşuyu dilimleyin. Havucu temizleyip ince ince halkalar haline getirin. Fesleğeni yaprak yaprak ayırın.
  3. Zeytinyağı, elma sirkesi, hardal ve bir tutam tuzu bir kapta karıştırın.
  4. Domates, mısır, havuç, turşu, bezelye, siyah zeytin, yeşil zeytin ve fesleğeni salata kâsesine alıp harmanlayın. Hardallı sosu üzerine gezdirin.
  5. Son olarak soğuyan makarnayı da karışımın üzerine dökün ve tüm malzemeleri karıştırın. Ayırdığınız mısır ve fesleğen yapraklarıyla süsleme yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Makarna salatasını gün sohbetleri gibi kalabalıklar için sunacaksanız, mercimek köftesi veya zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Makarnayı bol su ile haşlarsanız, daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Aromalı bir tat elde etmek için haşlama suyuna, et suyu veya tavuk bulyon eklenebilir.
  • Pişirme süresini kısaltmak için suya önce tuz atın, ardından makarnaları ilave edin.
  • Makarnaları haşladıktan sonra soğuk su ile durulamayın. Delikli süzgeç yardımıyla suyunu akıtın ve bir kenarda bekletin.
  • İçine koyacağınız malzemelerin taze olmasına dikkat edin. İsteğe göre nar ekşisi de ilave edebilirsiniz.
  • İsterseniz salam ya da sosis ilave edilebilir. 

Tarif Kategorileri

Vegan Yemek Tarifleri Zeytinli Tarifler Salata Tarifleri Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata