Mastave
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mastave Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilen bir yoğurtlu meze. Bir nevi pazılı cacık denebilecek olan mastave için malzemeleriniz hazırsa tarif detayları aşağıda. 

Pazı ile yapılan alternatif lezzetler için Pazı YemeğiZeytinyağlı Pazı Sarması ve Kremalı Pazı Graten tariflerine göz atabilirsiniz.

Mastave Tarifi İçin

Malzemeler

Mastave

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tuzlu su kaynatılır. Pazılar sıcak su da 5 dakika haşlanır. 
  2. Sıcak sudan çıkarıldığı gibi soğuk suya alınır. 
  3. Süzme yoğurdun içine sarımsaklar ezilerek eklenir.
  4. Tavaya 2 yemek kaşığı yağ eklenir. İnce yemeklik doğranan soğan pişirilir.
  5. Pazılar piştikten sonra küçük parçalara ayrılır. 
  6. Yoğurt, soğan ve pazı birleştirilir. 
  7. Zeytinyağı ve çörekotu ile servis edilir. 
  8. Afiyet osun.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Tarifler Osmanlı Mutfağı Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Çanağı
Cunda Ezmesi
Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı