Fırında Sebzeli Kaburga
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Koyun en lezzetli yerlerinden kemikli kaburgayı sebzelerle lezzet şölenine çevirmeye ne dersiniz?  İşte size Nermin Gül’den Fırında sebzeli kaburga tarifi...

Alternatif olarak marineli dana kaburga ve kaburga dolması tarifine de göz atın.
Fırında Sebzeli Kaburga Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Sebzeli Kaburga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kaburgayı derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve defne yaprağı ilave ederek 15 dakika haşlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 
  2. Havuçları temizleyip halkalar halinde dilimleyin. Kaburgaya ekleyip 10 dakika pişirin. Patates ve soğanları soyun. Mantarları temizleyip ikiye bölün. 
  3. Defne yapraklarını tencereden çıkarıp soğan, patates, tuz ve mantarları ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Salçayı 1 kahve fincanı haşlama suyu ile sulandırın. 
  4. Kaburga ve sebzeleri suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Karabiber ve kekik serpin. Margarin ve salçayı ekleyin. 10-15 dakika fırınlayın. Kaburgayı kemiklerin arasından kesip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Tatlıları Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı