Somon Gravlaks
Hazırlanma Süresi : 4 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Mithat Yalçınkaya'dan çok özel ve leziz bir meze tabağı ile karşınızdayız. Gravlaks, İskandinav mutfağından dünyaya yayılan ve somon ile hazırlanan fermente edilmiş bir yiyecektir. Somon dışında diğer yağlı balık çeşitleriyle hazırlamak da mümkündür. Balıkların huş ağaç kabuğu veya taşlar ile kaplanmasıyla fermente edilir. Ancak günümüzde farklı tekniklerle hazırlanması da mümkündür. Malzemeler hazırsa, somon gravlaks tarifi için detaylara geçebiliriz.

Portakallı somon carpaccio ve hollandez soslu somon tarifine de göz atın.

Somon Gravlaks Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Somon Gravlaks

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tuz ve şekeri bir kaba alın ve karıştırarak harmanlayın.
  2. Somon filetoyu bir kaba alarak kişniş ve lime suyu ilave ederek marine edin.
  3. Daha sonra tuz ve şeker karışımıyla kaplayarak streç film ile sarın ve +4 derecedeki buzdolabında 8 saat dinlendirmek suretiyle asitte pişirin.
  Servis Önerisi

Servis tabağına alarak fındık turp ve kapari çiçeği ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Meze Tarifleri Balık Yemekleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma