Mantar Pate
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeklerin yanında aperatif olarak da sunabileceğiniz harika bir lezzet tarifi ile karşınızdayız. Mantar, kötü kolesterolü düşürmesiyle bilinen bir besindir. Düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de yer verilir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Peki, mantar pate nasıl yapılır? Listede verilen malzemeler hazırsa, mantar pate yarifi için detaylara geçebiliriz.

Mantar sevenlerin favorisi olacak mantar kızartması ve körili mantarlı tavuk tarifini de buraya bırakıyoruz.

Mantar Pate Tarifi İçin

Malzemeler

Mantar Pate

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun.
  2. Ardından sarımsakları ve dilimlenmiş mantarı ekleyin. Tuz ve baharatları ilave ederek yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Ayrı bir tavada ceviz içlerini birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavurup ocaktan alın.
  4. Pişirdiğiniz mantarı rondoya atıp cevizleri ekleyin ve karabiberi ilave ettikten sonra püre haline gelene kadar çekin.
  5. Kıvamını ayarlamak için gerekirse su ilave edin ve tekrar rondoda çekin. Daha sonra servis kabına aktarın. 
  6. Kızarmış ekmek dilimlerine sürün ve üzerlerine hafif zeytinyağı gezdirip pul biber serpin. Adaçayı yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Mantarlı Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma